Novi Sad
18.10.2011.
12:31 > 11:57
Komunalna policija dobila je novo zaduženje, pa će tako novosadski "zelembaći" ubuduće kontrolisati parkove i dečija igrališta kako bi predupredili uništavanje mobilijara.
  • Daca

    19.10.2011 14:05
    Eh kad bi komunalna policija kaznjavala jos nekoga, sem bakica sa pudlama od 3-5 kg bez povodca ili dokumenata (psa), bili bi smo na konju... Hocu reci, jel neko platio uopste neku kaznu (osim za setnju zverki od 5 kg bez povoca i papira)? Nesto nisam cula da zaustavljaju momke s pitovima da im kontrolisu dokumentaciju, ili da je neko platio sto je bacio pikavac ili flasu, ili omot od cokolade...
  • Lala1

    19.10.2011 10:40
    pun pogodak
    Ova fotografija u tekstu (gore) je apsolutno pun pogodak cista desetka :)))
  • bulevar

    19.10.2011 05:23
    dodjite u setnju
    evo, ako neko iz kom.policije cita komentare, pozivam ih da dodju posle 20 h, u dvoriste izmedju zgrada bulevar despota stefana 2-6 na limanu III, da vide kako svako vece mladez lomi sve sto je drveno - klupe, grane, sad trenutno imaju zastitne ograde koje su bile postavljene zbog radova ns toplane... i kako loze vatru da im ne bi bilo hladno uvece do 01-02 sata, jer do tad lepo podvriskuju, deru se i slicno...policija je obavestavana, kom. policija je obavestavana, pa evo jos jednog lepseg poziva....ni po jada da su to kulturni, vaspitani decaci i devojke, nego upravo suprotno...a mi koji tamo zivimo iz straha za svoju manju decu, jer ne bi valjalo jel'da da ih uzmu na zub, cutimo i trpimo, tj. zovemo ove sto nece da dodju. iz tog razloga se nisam potpisao licnim imenom, ne zamerite...da nemam dece, sigurno bih izasao uvece da ih zamolim da se smire i da ne lome....ali ovako...
  • Guliver

    18.10.2011 22:14
    A ko će pregledati snimke?
    Hoće li komunalci i pregledati snimke kamera i uvijati bahate huligane ili ćemo samo onako imati kamere?
  • posmatrač iz prikrajka

    18.10.2011 22:10
    Specijalno vaspitanje
    Aj što piju, aj što se drogiraju al što sedu na ladan beton!?

    Roditelji kao u bioskopu, posmatraju film o odrastanju i vaspitavanju svoje sopstvene dece i čekaju da "happy end" dođe sam od sebe!

    E pa ne ide to tako. Treba kazniti roditelje od tih magaraca od 100 kila koji se ljuljaju na ljuljaškama predviđenim za malu decu.
  • Ljuska bez kikirikija

    18.10.2011 19:16
    Ali sllliiikkkaaa!!!!!! Vrhunska je !!!! ;)

    Huligani se ljuljaju na ljuljaskama?
  • 18.10.2011 19:05
    @Nsadista
    Eh tužno je to. Mada da je vas nekoliko roditelja prišlo i reklo im da je to za manju decu verovatno bi otišili. Mada je možda sada i bolje ovako sa policijom, još ako budu kažnjavanji. Kada vidite tako nešto, zovnete komunalce pa neka plate kaznu. Roditelji apsolutno ne posvećuju pažnju svojoj deci u smislu vaspitanja o društvenoj imovini.
    Stekao sam utisak da danas ako se ne drogiraš, ne piješ k'o sunđer već u 16toj i ne uništavaš šta god stigneš u gradu, da si budala, idiot da nisi normalan. Što bi se reklo nisi u vinklu.

    @Mb
    Takođe i kažnjavati vlasnike ljubimaca koji svoje ljubimce šetaju biciklističkom stazom, a neki dan vidim i sadržaj na stazi koji je ostavio njihov ljubimac. Je l' treba u to da ugazim biciklom i da taj sadržaj točak digne meni na glavu ili leđa?
    Neka šetaju svoje ljubimce trotoarom i neka kupe ono što ostane za njim.
  • nsnn

    18.10.2011 17:31
    ako su ovi normalni
    patrole često uoče starije momke i devojke kako se noću pripiti ljuljaju i klackaju na dečijim igralištima. Podaci Zavoda za izgradnju grada kažu da nekada ne prođe ni mesec dana od postavljanja igrališta, a na njima huligani već naprave štetu.

    znaci svi oni koje se nocu ljujaju i klackaju su huligani? pa ova recenica nema ni trunke zdravog razuma ni bilo cega drugog normalnog, prvo ih naucite da ralikuju huligane od ljudi koji su tu i koji nista ne rade
  • Tiberius

    18.10.2011 17:24
    @nsadista
    ih bre covece ajde da ne preterujemo. ovi "huligani" sa daskom su (za razliku od vecine) pokazali malo kreativnosti i sad ih odmah treba kazniti? kao ne uklapaju se u nekakav pozeljni obrazac ponasanja? glupost. jedino ako su vas bas ugrozavali ali inace bravo za ideju. a ako se ljuljaska slomi to je problem projektanta jer je njegov posao da predvidi svaku mogucu i nemogucu situaciju.
  • joca

    18.10.2011 14:42
    Steta
    A da li ste vi svesni koliko ce kamere po parkovima uticati na smanjenje nataliteta i povecanje nervoze zbog narusenog seksualnog zivota kod stanovnistva? :)
  • humor "policija"

    18.10.2011 14:26
    dajte im metle ili nesto da rade
    te se stranacke figurice vucaju i dosadjuju po keju kao da su izasli u popodnevnu neobaveznu setnju...kad od neceg nema koristi to znaci da ima stete...ko sad je ovo novo a ranije nije bilo nego mora nesretnik koju da prozbori da se vidi da i ne spava stalno...e dobro jutro jesi se naspavao neso, sad se jos vise pogni u poziciju slugana kod vec pognutog igora pa svi zajedno se lako uvucite tako pognuti u rupu...dalje zavrsite misao (u koju rupu) sami da mi nebi ovi ne objavili a ja lupio ko zna koliko puta po tipkama.
  • mb

    18.10.2011 14:20
    kad je vec neko pomenuo...
    sta je sa "divljim" taksistima? jel ok da deru sve ljude koji dodju u NS? Z.Stanica-Centar = 400 dinara... Odlican nacin da docekate posetioce iz stranih drzava... Saobracajna policija, saobracajna inspekicja, komunalna policija = druzina neradnika koja na svakom cosku gura crvene novcanice u svoj dzep, a sve sa objasnjenjem: "mala nam je plata"! Svima bi ja vama podelio otkaze, a onda krivicno gonio za svaki dinar koji ste pokrali!
  • mb

    18.10.2011 14:16
    obavezno se bavite tako "bitnim" stvarima
    bolje bi bilo da kaznjavate vlasnike kucnih ljubimaca koji po Centru Novog Sada nakon obavljene nuzde ostave "proizvod" na sred ulice, pa jos i bace maramicu kojom obrisu zadnjicu svog ljubimca! sta god covek da nazove i pita... nismo mi nadlezni, ne znamo mi, pokusajte kod Pere i Djoke, sa noge na nogu i cao... Zali Boze novaca koji vam se uplacju na ime setnje i paradiranja po NS!
  • Nsadista

    18.10.2011 13:30
    Da li su svi huligani?
    Tanka je linija između "klinca" koji ne upotrebljava mozak i huligana koji ima nameru da uništi igralište.
    Pre par nedelja sa klincom odem na igralište na Podbari, iza Almaške crkve.
    Lepo sređeno igralište, taman pred izbore :P
    Između ostalih sprava ima i jedan par ljuljaški, koje se nalaze jedne uz druge, blizu. Nas gomila mama i tata okolo uz svoju decu.
    I tu dođe četvoro starijih osnovaca, dve ribe i dva muška, i skontaju patent. Uzmu jednu dasku, i provuku je kroz te dve ljuljaške. Tako dobiju mesta da na dve ljuljaške, sedne njih četvoro! Lepo su svi zaseli i krenuli maximalno da forsiraju zamah. Super, uživancija, prosto lete uz kikot i ciku. Mi roditelji okolo posklanjasmo decu od njih, debili stvorili opasnu situaciju. Četvoro mladih se ljulja na dve ljuljaške predviđene za dvoje male dece :-/
    Gledam, kontam ovako se uništavaju sprave na igralištima.
    Pomislio, da li da priđem, da im ukažem da to što rade nije uredu? Ma ne pada mi napamet, tuđa deca, tuđe loše vaspitanje.
    Da sam im prišao, verovatno bi me pogledali u fazonu,
    "Daj, bre, matori, smaraš!"
    :P
    Nije samo problem u huliganima, već u društvu koje ne posvećuje dovoljno pažnje svojoj deci. Opao nam je moral u ovoj krizi, to deca vide i slede primer.
  • Bozidar

    18.10.2011 13:17
    sve pohvale za sliku!
  • ja u Rusiji

    18.10.2011 13:10
    ker
    axaxaxaxaxa svaka chast za izbor slike!!!
  • TJ

    18.10.2011 13:09
    Stvarno?!
    Zar se neko setio da povede racuna o javnim igralistima? Hajde sad da vidimo koliko ce zelembaci biti uspesni u novoj duznosti.
  • 18.10.2011 13:04
    a kako bi bilo da sa bakica sa heklerajom i tinejdzera na ljuljaskama predju malo na konkretnije stvari, divlje taksiste na stanici u kafice iz kojih pici muzika posle 24h, red je da se plata i zaradi a ne samo da se setka gradom i sedi po kafanama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna